Home
Diensten
Sterk in werk traject
Eenvoudig denken gesprek
Online aan je loopbaan werken
De coach
Blog
Contact

Opkikkeren hoe doe je dat?

Orde op zaken stellen

Vakantietijd is komkommertijd? Voor mij niet, ik stel dan orde op zaken zowel in mijn huis als ook in mijn werk. Alles op een rijtje zetten. Hoe ben ik bezig en voel ik mij daar nog gelukkig bij? Zijn er zaken die opgeruimd moeten worden of waar ik een ander blij mee kan maken? Niet alleen in het huis, ook voor mezelf. Echter je moet ergens beginnen nietwaar! Voor mij is dat beginnen met het huis geeft ruimte in mijn hoofd.

Het voelt goed om door zaken te rommelen in het huis, op te ruimen, en daarbij neem ik telkens besluiten. Wat blijft, wat heb ik niet meer nodig en heb ik iets anders of nieuws te doen?

Lekker rommelen

Moet je meteen besluiten? Mijn ervaring is dat hoeft niet altijd meteen het kan ook zijn dat je over dingen na wilt denken even lekker door de dozen rommelen die er nog staan. Of voor jezelf een aantal opties bedenken als het gaat om je zaken in relatie tot je werk. De afgelopen dagen heb ik bijvoorbeeld een aantal mooie gesprekken gevoerd. Daarin gaat het over orde op zaken stellen in het werk. Sparren over de mogelijkheden en opties die er zijn. En wat er onrust geeft.

Wat valt er op?

We hebben allemaal teveel te doen, en willen ook teveel. In ons werk en privé en ten behoeve van anderen. We willen alles goed doen en dan ook het liefst zo snel mogelijk. Van opruimen komt het niet, er wordt alleen gestapeld en gestapeld totdat het niet meer kan en dan?

Als er niets meer bij kan!

Als jaren begeleidt ik mensen die zich persoonlijk willen of hebben te ontwikkelen in relatie tot werk. Bijvoorbeeld doordat ze hun eigen werk niet meer kunnen of willen doen.  Of omdat ze hun talenten verder willen ontwikkelen binnen hun huidige werk. Ze lopen zich tegen belemmeringen aan waar ze moe van zijn en vanaf willen.  Ze hebben teveel gestapeld.

De betekenis van werk is groot voor de meeste van ons. Inkomen, zekerheid, aanzien, voldoening, zingeving. Dat zorgt ervoor dat mensen blijven stapelen. Begrijpelijk echter het slurpt energie en dan als de energie er niet meer is…wat dan?

Matcht het nog?

Wat als het nou niet meer matcht bij jou? Je zit niet meer op je plek, je ervaart te weinig voldoening, je hebt het idee dat je meer, beter of anders kunt.

Dan is het tijd om op te ruimen en besluiten te nemen. Je te bezinnen over hoe je bezig bent, waar je vanaf wilt en wat je anders zou willen. En vooral hoe dan? Voorkom teveel stapelen en ga eerder rommelen en sparren met anderen. Het ruimt op, werkt bevrijdend en geeft nieuwe energie en ideeën.

Wat kan ik  voor je doen? Kun jij mij helpen?

Tijdens de gesprekken die ik de afgelopen weken heb gevoerd kwam dit aan de orde?  Wat ik kan doen is jou helpen te ontdekken hoe jij zoveel mogelijk vanuit jou talent kunt werken of hoe jij je talenten zo goed mogelijk in kunt zetten in jouw werk.

Jij kunt dan orde op zaken stellen, opruimen wat je niet meer nodig hebt en met een realistische blik focussen op de mogelijkheden die je hebt.

Wil je weten hoe ik je kan helpen een volgende stap te zetten, neem dan vrijblijvend contact op.

Ook kun Je mijn pagina op facebook volgen. Ik geef regelmatig workshops waar je op een laagdrempelige manier aan deel kunt nemen, en die je helpen een volgende stap te zetten.

Wil je weten wanneer de volgende workshop is, dan hoor ik het graag van je.

Voor nu een fijne week.
Deze pagina delen: