Home
Diensten
Sterk in werk traject
Eenvoudig denken gesprek
Online aan je loopbaan werken
De coach
Blog
Contact

Hoe jij op kunt kikkeren na de carnaval

Als de waan van de dag weer begint

 

Heb je lekker gefeest?

Ik hoop het wel, af en toe eens lekkers wat anders doen en zeggen. Uit je bol gaan, verkleden, plezier maken met anderen. Hoe fijn is dat.

Nu kijk je naar de puin in je huis, de kleren die uitgewassen moeten worden en je misschien wel lege beurs.

 

En toch is het de moeite waard

Natuurlijk, je bent uit je dak gegaan, hebt plezier gehad. Even ontladen en een hele andere dagindeling. Of misschien wel geen indeling. Dat kan heel bevrijdend zijn. Je kunt nieuwe ideeën opdoen. Wie weet misschien heb je voornemens gemaakt of beloftes aan jezelf gedaan in een goede bui. Zo van: “Nu ga ik er echt werk van mijn werk van maken” Of “ Ik neem mij voor uit te zoeken wat bij mij past” Of “Waarom kan ik alleen nu plezier maken dat ga ik anders doen”.

 

Het voordeel van ontladen

Ontladen zorgt ervoor dat je spanning afbouwt. Dat kan onder andere door te feesten. Carnaval is een feest waarbij je kunt ontladen, je creativiteit kwijt kunt. Even de boel de boel. Daarna is er weer ruimte in je hoofd, in je lijf. Ok misschien kost het de nodige inspanning maar wat maakt dat uit. Niks toch, als je een volgende stap wilt zetten kun jij je daar ook wel toe zetten net zoals je weer gaat doen wat je hebt te doen.

 

Opruimen en stappen zetten

Na een paar dagen ziet je huis er weer normaal uit, kraakt je stem wat minder. Hangen de carnavalskleren weer klaar voor het volgende jaar. Even slik je als het weekend wordt. “Het is alweer voorbij” denk je misschien bij jezelf. “Een jaartje wachten, dan gaan we weer”. “Ik had mezelf toch wat beloofd:” Hm hoe pak ik dat nu aan, in huis is alles weer op z’n plek, nu nog bij mij”

 

Feestdagen zijn niet te sturen en jijzelf?

Nou, je gaat aan het werk, school, studie, mantelzorgen, kinderen verzorgen en pakt de draad weer op. Alleen nu nog die volgende stap die je wilt zetten om op te kikkeren, gewoon eens even alles voor jezelf op een rijtje zetten. Noem het de opkikkerstap. Die is dichterbij en gemakkelijker dan dat je denkt.

 

De opkikkerstap

De opkikkerstap is heel eenvoudig om te doen. Als je ergens over twijfelt in relatie tot je leven en je werk is het toch de moeite waard om daar even bij stil te staan? Je wilt aan de slag met de beloftes die jij jezelf hebt gedaan. De opkikkerstap kan je daarbij helpen.

Schrijf de vragen die je hebt op. Waar wil je mee aan de gang? Rangschik ze voor zover je dat lukt en meld je aan bij mij voor een opkikkergesprek.

 

En dan?

Tijdens dit gesprek zetten we zaken op een rij. Al naar gelang jouw vragen kan ik een aantal dingen doen:

Naar je luisteren

Verder rangschikken

Een tip of advies geven

Informatie geven

Aanbod doen

Ik sluit in elk geval aan op wat jouw onrust geeft. Vaak is één gesprek al genoeg om je op nieuwe ideeën te brengen en een volgende stap te zetten. En eindelijk aan het werk te gaan met de beloftes die jij jezelf hebt gedaan en je meer plezier kunt gaan ervaren in je leven en je werk.

Daarvoor hoef je gelukkig niet te wachten tot volgend jaar.
Deze pagina delen: